Langtidsstegt gås

Langtidsstegning af gås, er en fantastisk klassiker da den altid bliver mør og saftig gås. Beregn op til 7 timers stegning for en stor gås.

Langtidsstegt Gås

 6 personer

 Forb. tid 30 minutter & Til. tid 7 timer

Ingredienser

  • 5,5 kg gås
  • 2 æbler
  • 2 rødløg
  • 200 gram svesker
  • Salt & friskkværnet peber
  • Indmad fra gåsen
  • 5 gulerødder
  • 1 pore
  • 2 løg
  • 1 halv knoldselleri
  • liter vand

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen 250 g alm ovn og læg en bradepande med høje kanter ind i bunden.
  • Rengør alle grøntsager og skær dem ud i mindre stykker: Kom dem i en skål og vend dem med salt og peber.
  • Rengør gåsen grundigt indvendig. Gem fedtet, hjerte og skær halsen og kråsen fra.
  • Kom 2 spsk gåsefedt i bradepanden i ovnen og lad det smelte.
  • Læg alle grøntsager, hjerte, hals og kråse ind og lad det svitse af til din sovs.
  • Imens skærer du æbler og løg ud i mindre stykker og fylder dem sammen med sveskerne i gåsen.
  • Giv gåsen en grundig omgang salt og peber og stil den i ovnen og lad den brune i 20 minutter, start med brystet op ad – efter 10 minutter vender du den om.
  • Vend gerne grøntsagerne rundt og tilsæt 2 kopper vand eller efter behov vand.
  • Så skal gåsen faktisk ligge i ca. 7 timer i alt ved 125 grader med brystet ned ad.
  • Hver ½ time eller til nød hver 1 time skal den overhældes med stegesky.
  • Når der er gået 3 timer så vendes gåsen igen så brystet er opad og du forsætter at hælde stegesky over.
  • Til sidst kan du slutte af med at give den 230 grader på varmluft for at sikre skindet bliver sprødt og gyldent!