Designstudent har udviklet en måde at bruge Kombucha til at producere spiselig mad emballage

Kombucha er blevet en populær drink. Den gærede te antages at medføre sundhedsmæssige fordele, og nu også til at reducere emballageaffald med en SCOBY: Growing Packaging.

Roza Janusz har udviklet en modificeret version af kombucha-processen. Kombucha er fermenteret te, hvor en symbiose af bakterie- og gærkulturer (SCOBY = symbiotic culture of bacteria and yeast) arbejder sammen og omdanner den tilsatte sukker i tevandet til alkoholer, organiske syrer og andre næringsstoffer. Roza Janusz proces, der tager to uger, skaber store tynde lag af disse scobies. Scobyen er fuldstændig spiselig. Når den er fjernet fra væksttankene, kan scobyen tørre ud og er fleksibel nok til at pakke genstande ind.

Janusz har vist, at scoby laget med succes kan erstatte plastemballage i fødevarer. Desuden kan emballagen endda koge med indholdet indeni og tilsætte en ekstra ingrediens til færdigretter. Den svage surhedsgrad i scobyen hjælper med at bevare den over en lang periode – Janusz hævder, at hendes første prototype scoby stadig er spiselig seks måneder efter at hun har lavet det.

Processen er let at replikere næsten hvor som helst, hvilket kun kræver lidt mere end et lavvandede badekar og de grundlæggende ingredienser. På grund af dette kunne landmænd og andre fødevareforhandlere lave deres egen scoby-emballage på stedet. Forbrugere kunne også gøre det hjemme, da scobyen vokser ved stuetemperatur og kræver ikke noget lys eller meget opmærksomhed.

Janusz udviklede sin voksende emballage som en del af sine studier som designstudent. Janusz søger handelspartnere for at afprøve sit system.

Kilde: www.growingpack.com
Kontakt: [email protected]