Desværre er de fleste deodoranter på markedet fremstillet med toksiske ingredienser, der er farlige for vores helbred. En almindelig ingrediens, der anvendes i de fleste antiperspiranter, er aluminium, som har været forbundet med brystkræft og også har været forbundet med en øget risiko for Alzheimers sygdom.

Kokosolie er et vidunderligt produkt at bruge som base for deodorant, fordi det dræber svampe, gær og bakterier. Bagesoda hjælper med at neutralisere lugt, mens Arrowroot pulveret hjælper med at absorbere fugt, og de tilsatte æteriske olier er også antibakterielle.

Skadelige stoffer der kan forekomme i deodoranter og bør undgås:

 1. Aluminium – De mest almindelige ingredienser i antiperspiranter er aluminiumforbindelser, som blokerer svedkirtlerne og stopper dig svedt. Der har været mange rygter om, at aluminium, der anvendes i antiperspiranter er årsag til brystkræft og Alzheimers. Der er faktisk ingen videnskabelig dokumentation for, at dette er sandt. Nogle billigere antiperspiranter har vist sig at indeholde spor af tungmetaller, som absolut anses for at være en sundhedsrisiko.
 2. Propylenglycol – Propylenglycol er en af ​​de ingredienser, som du måske ønsker at holde øje med, fordi det har været forbundet med en række potentielle sundhedsrisici. Selv i små koncentrationer, kan det irritere huden, men når de kombineres med andre kemikalier, kan det også have en skadelig virkning på nervesystemet, hjerte og lever.
 3. Parabener – Parabener, som anvendes i kosmetik som konserveringsmiddel, har vist sig at have en mere underbygget link til brystkræft, og det er derfor, du nu kan købe parabener kosmetik. Nogle undersøgelser har fundet små spor af parabener i brystkræft tumorer. Dette har ført til spekulationer om, at der kunne være en sammenhæng mellem parabener og kræft, selv om der ikke var nogen beviser for, at parabenerne var kommet specifikt fra antiperspiranter.
 4. Triclosan – Selvom triclosan er meget udbredt i kosmetiske produkter, har det vist sig at have en indvirkning på den menneskelige krop. En undersøgelse, der blev foretaget af University of California Davis viste, at triclosan kan have en effekt på et velfungerende muskler og de også fundet sammenhæng mellem triclosan og hjertesygdomme. Tidligere undersøgelser har også foreslået, at triclosan kan påvirke skjoldbruskkirtel.
 5. Phthalater – Phthalater bruges i en masse af kosmetiske produkter, fordi de gør produktet klæber til huden, og det er blevet bemærket, at de let optages i kroppen. Det har vist sig, at de fleste amerikanere har spor af phthalater i deres urin og de forbindelser er blevet knyttet til sundhedsmæssige problemer som barnløshed og kræft.
 6. Silica – Silica kan være en hudirriterende for nogle mennesker og til tider kan det silica, der er indeholdt i antiperspiranter, være blevet kontamineret med krystallinsk kvarts, der er kendt for at være kræftfremkaldende.
 7. Butylhydroxytoluen – Butylhydroxytoluen (BHT) forårsager hyperaktivitet hos børn, og de anses for at være kræftfremkaldende forbindelser ved det amerikanske Department of Health og Human Services. BHT er blevet bedømt som meget giftige ved nogle organisationer, og det har været forbundet med kræft, hormonforstyrrelser og allergiske reaktioner.
 8. Parfume – parfume i deodoranter er den mest almindelige årsag til parfumeallergi.

Kokosolie Deodorant:

Ingredienser:

 • 1/4 kop bagesoda
 • 1/4 kop Arrowroot pulver
 • 4 spsk koldpresset økologisk kokosolie, blød (stuetemperatur)
 • 1/4 tsk æteriske olier, efter eget valg

Fremgangsmåde:

 1. Bland alle ingredienser sammen
 2. Opbevares i en lufttæt beholder.
 3. Du kan smelte og hælde deodoranten i tomme deodorantbeholdere.
 4. Hvis du har følsom hud, kan du reducere bagesoda til 2 spsk og tilsæt 2 spsk Arrowroot pulver istedet.