Efter gårdagens møde omkring den nye klimaaftale, udtaler Greenpeace, at klimaaftalen er alt for blød i forhold til den chokterapi som klimaet har brug for.

Imens Eu’s statsoverhoveder glæder sig over at være nået frem til et fælles klimamål for år 2030, er der ikke stor begejstring hos miljøorganisationen Greenpeace.

Greenpeace er glad for, at klimaaftalen kom på plads efter så mange anstrengelser og modstand fra mange lande, men organisationen er dog stadig trist over de lave mål. Miljøorganisationen havde set frem til mål der kunne sætte fut i den vedvarende energiform i stedet for stadig at bruge miljøskadende og forurenende energikilder.

‘Den globale kamp mod klimaforandringer har brug for chokterapi. Men EU kommer i bedste fald kun med en lille dosis lugtesalt’, siger EU-chef Mahi Sideridou.

Befolkningerne ønsker renere energi

Mahi Sideridou mener at befolkningsgrupperne i EU ønsker grønnere energi, og at Europa burde gøre mere for at stoppe de forurenende energikilder.

‘Folk over hele Europa ønsker renere energi. Men EU-lederne slår luften ud af Europas voksende sektor for vedvarende energi. Europa kan og skal gøre mere for at stoppe de mest ødelæggende følger af klimaforandringerne,’ siger hun.

Eu’s førende ledere kom frem til at EU skal udlede mindst 40 procent færre drishusgasser om 15 år, end man gjorde i 1990. Det blev også vedtaget at EU skal dække 27 procent af sin energi med grønne energikilder. Derudover er et blidt mål om at 27 procent bedre udnyttelse af energikilder.

Mangler detaljer

Regeringslederene mangler stadig at fastsætte detaljerne om hvordan landene hver især skal nå målene.

Greenpeace udtaler, at  resultatet nu ligger på den nye kommisions skuldre. Kommisionen ledes af Jean-Claude Juncker, som nu må gøre rede for de konkrete lovforslag, som vil føre klimaaftalen fra teori til praksis.

Kilde:

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/10/24/1024060437.htm