På Søndertorv i Vejle kan man Lørdag den 20. august  klappe en kalv, smage på naturplejekød og møde nogle af folkene og dyrene fra de 24 kogræsserforeninger, der er i Vejle Kommune.

I 24 kogræsserforeninger tager landmænd, kvæg, borgere og institutioner dagligt del i naturpleje på enge og overdrev rundt om i Vejle kommune.

Alle medlemmer i foreningen holder opsyn med dyrene, får øget adgang til naturen og mulighed for direkte køb af kvalitetskød, når dyrene skal slagtes.

På lørdag den 20. august, kan man møde nogle af kogræsserforeningerne, dyrene og smage på kødet på Søndertorv i Vejle mellem kl. 10 – 14.

Økologisk Landsforening er også repræsenteret og vil fortælle om naturpleje, økologi og kogræsserforeninger, som også vinder frem i andre steder i landet.

Vejle har sat målet for 75 kogræsserforeninger 

Der arbejdes strategisk i Vejle kommune med at nå målet om at etablere 75 kogræsserforeninger, som kan udføre naturpleje på 100 enge, lyngarealer og overdrev i kommunen.

“Vi er i gang med et projekt her, hvor hensyn til klima, natur og fødevareproduktion går op i en højere enhed samtidig med, at vi understøtter lokal produktion og arbejdspladser”, siger Søren Peschardt (S), der er formand for Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune, og supplerer:

“Og så er det sjovt at være med i en kogræsserforening, både for landmanden og forbrugeren. Her kan børn opleve vejen fra jord til bord, man kommer ud i frisk luft i den uge, hvor familien har tilsyn med indhegningen, og både landmand og forbruger får gensidig indsigt i hinandens liv og synspunkter”.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: Økologi.dk