Beliggende i den nordlige by Xian, har et 328-meters højt tårn mærkbart forbedret luftkvalitet inden for et område på 10 kvadratkilometer

I betragtning af den nuværende tilstand på planeten og det presserende behov for at reducere luftforurening er det ikke overraskende, at vi har set udviklingen på innovative måder at rense vores luft.

Dette nye tårn i Kina, der hævder at være verdens største luftrenser ifølge operatørerne, er et eksempel på en teknologisk løsning til ren luftforurening i byer.

Tårnet er i øjeblikket ved at blive testet af forskere ved Institut for Jordmiljø på Det Kinesiske Videnskabsakademi. Projektets hovedforsker, Cao Junji, har konstateret, at tårnet allerede har formået at forbedre luftkvaliteten inden for 10 kvadratkilometer af sin position i byen.

Tårnet er over 100 meter højt og arbejder ved at suge forurenet luft ind. Derefter filtreres det gennem et netværk af drivhuse omkring tårnets bund. Den forurenede luft opvarmes af solenergi, da den passerer gennem drivhuse. Den opvarmede luft stiger op gennem tårnet, og strømmer gennem flere rengøringsfiltre, indtil den er klar til at blive frigivet som ren, renset luft.

På trods af manglen på sol i vintermånederne fungerer tårnet stadig takket være belægningerne på drivhusene. Det betyder, at glasset kan absorbere solenergi meget mere effektivt. Projektet håber at føre til opførelse af meget større tårne ​​i fremtiden, som kan hjælpe med at rense luften i andre byer.

Kilde: english.ucas.ac.cn
Kontakt: [email protected]