Kammerjunker (Glutenfri)

Kammerjunker er en danske specialiteter der serves til koldskål. I denne version har vi valgt at lave dem med kartoffelmel samt rismel for at gøre dem glutenfri

Kammerjunker (Glutenfri)

  55 – 60 stk

  30 minutter

Ingredienser

  • 85 g kartoffelmel
  • 200 g rismel
  • 1 strøgen spsk loppefrøskaller (1/2 spsk hvis du bruger fiberHUSK)
  • 125 g smør eller kokosolie
  • 100 g rørsukker eller kokossukker
  • 1 tsk bagepulver
  • Skal af e citron
  • Nip salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 stang vanilje
  • 1/2 dl. vegetabilskmælk
  • 1 æg
  1. Pisk æg, mælk og loppefrø sammen i en skål.
  2. Hak derefter mel og smør sammen til det er en grynet masse, tilsæt resten samt ægge/mælke blandingen og ælt dejen sammen til det hele netop er samlet.
  3. Rulles ud på bordet og stikkes ud med rund lille kageudstikker – eller tril dejen til stænger der skæres i passende stykker og trilles til runde kugler på størrelse med en valnød.
  4. Lægges på bageplade og bages ved 200 grader varmluft i 8-10 min til gyldne.
  5. Tag pladen ud og lad dem stå et øjeblik før du skærer dem over med en skarp kniv og lægger dem på pladen igen med skærefladen opad.
  6. Sættes tilbage i den stadig tændte varme ovn, men du slukker nu ovnen og lader dem stå på eftervarmen i en 25-30 min. Tages ud og køler af. Opbevares i kagedåse, hvis du ikke når at spise dem alle med det samme.

TEXT