Kalkun gryde med chili

Denne gryderet er meget nem at lave, og den passer sig selv og smager fantastisk.

Køb økologisk kalkun for at sikre dyrevelfærd og mindske indtager af giftige stoffer. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Kalkun gryde med chili

 4 personer

 3 timer

Ingredienser

  • 800 g kalkun skåret  i 2 cm stykker
  • 1 spsk neutral kokosolie
  • salt og peber
  • 1 løg, i tern
  • 1 paprika, i tern
  • 1-2 kopper zucchini, i tern
  • 1/2 kop svampe, groft hakkede
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 200 g flåede tomater på glas
  • 3 gram milde grønne chili evt. på glas
  • 1 kop kalkun fond
  • 1/2 babysalat mix
  • 1 spsk granuleret hvidløg
  • 1/3 kop chili pulver
  • 1 spsk spidskommen

Toppings:

  • 1 avocado i tern
  • 2-3 spsk frisk koriander
  • Jalapeños og forårsløg i skiver

Fremgangsmåde

  1. I en stor gryde, varm neutral kokosolie over medium høj varme.
  2. Tilsæt salt og peber til kalkun kødet og steg det godt brunt i ca 10 minutter.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser på nær avocado, frisk koriander, jalapeños og forårsløg, og lad retten simre i 2-3 timer.
  4. Serveres med jalapeños, avocados i tern, koriander og forårsløg på toppen.