Jordbær er en sød, lækker frugt, der også er et ernæringsmæssigt kraftcenter og en helt fantastisk mad. De er fyldt med vitamin A, B-kompleks, og E og mineraler såsom mangan, jern og zink. De er rige på antioxidanter, hvilket øger deres evne til at genopbygge, reparere og forynge kroppen.

De har også høje niveauer af fenoler, der fungerer som en antiinflammatorisk, hvilket gør det til en vigtig mad for dem, der lider af autoimmune lidelser, såsom astma, kronisk træthedssyndrom, fibromyalgi, rheumatoid arthritis, multipel sklerose, rastløs bensyndrom, colitis, KOL , IBS, neuropati, Crohns sygdom, lupus, guillain-barre syndrom og Hashimotos thyroiditis.

Fyldt med C-vitamin hjælper de med at øge immunsystemet ved at afværge forkølelse, influenza og luftvejsinfektioner. De er også velkendte for at være gavnlige for aldersrelateret makuladegeneration og visionrelaterede problemer. Jordbær indeholder ellaginsyre og flavonoider, som er gode til hjerte-kar-sundhed og kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme, slagtilfælde og og hjælpe med at sænke kolesterol.

De er også fantastisk mad til vægttab, da de er kalorifattige og har mange næringsindhold, der er vigtige for et optimalt helbred. I løbet af sommeren skal du kigge efter lokalt dyrkede jordbær for de mest ernæringsmæssige og sundhedsmæssige fordele. Økologiske frosne jordbær er også et godt alternativ, når friske ikke er tilgængelige. Jordbær er en fremragende tilføjelse til smoothies, frugtsalater og blandede grønne salater, og de er den perfekte snack når som helst på dagen.

Kilde: Medical Medium

Forfatter: Redaktionen på ecolove