Henrik Terkelsen, som er kvægavler på Toftegaard på Glænø, modtager årets Skulderklap-pris fra Økokøds-foreningen. Foreningen mener, at kvægavleren fortjener prisen, fordi han har været med til at udvikle den økologiske kødproduktion i Danmark, samtidig med at han har gjort den økologiske produktion mere synlig. Særligt har han sat en stor fremgang i produktionen med jersey-græskalve.

Kvægavler Henrik Terkelsen er den stolte modtager af Skulderklap-prisen 2014. Han har han vundet på grund af sine jersey-græskalve, som græsser på Toftegaard på Glænø, det skriver Økologisk Landsforening.

Inde på Kalvesalg.dk producerer Henrik Terkelsen de såkaldte jersey-græskalve. Terkelsen samarbejder med Carsten Søgaard, som også er økologisk landmand på Glænø. Produktionen som de to økologer laver, er certificeret af Dyrenes Beskyttelse som ’Velfærdsdelikatesse’, og derudover har de også vundet Børsens Fødevarepris 2010-2011. Men nu har de to økologer fra Sydsjælland modtaget endnu en pris. Denne gang løb de med ’Skulderklap-prisen’ fra Økokød-foreningen, hvilket de selvfølgelig er glade og stolte over.

’Det er jeg naturligvis vældig glad for og stolt over,’ siger Henrik Terkelsen.

Økokød f.m.b.a er en producentforening for de økologiske producenter inden for kød-industrien. Til at starte med, var Økokød den aller største aktionær i Friland a/s, men selskabet har solgt sine Friland-aktier videre til Danish Crown. Salget til Danish Crown har blandt andet givet midler, som foreningen kan bruge til at fremme økologisk kødproduktion.

For bare et år siden, var jersey-græskalve omdrejningspunktet for et udviklingsprojekt i Økologisk Landsforening, hvilket Henrik Terkelsen tog del i.