Man har gennem tiderne fundet på nye og hurtigere måder at opvarme sin mad på, men når det kommer til drikkevarer, bruger vi stadig stor energi på enten at nedkøle vores drikke, eller bevare dem kolde. 

De engelske opfindere under navnet Enviro-Cool, påstår at de har fundet en løsning på problemet. De understreger at de godt ved, at lignende opfinderlser allerede eksisterer, men at de andre maskiner ofte efterlader, en sodavand for eksempel, flad og tit kun fryser ydersiden af dåsen. 

Løsningen som de nu har fundet, kalder de V-Tex som er en maskine som kan gøre dine drikke iskolde på kun 45 sekunder. For at undgå ovenstående problemer roterer V-Tex flasken eller dåsen på de helt rigtige tidspunkter for at du får det bedste resultat. Maskinen laver en såkaldt Rankine hvirvel – (en særlig hvirvel som er opfundet af William John Macquorn Rankine), som gør at kulsyren i sodavanden bliver bibeholdt, selv når drikken bliver kølet ned til under frysepunktet.

Enviro-Cool har både udviklet en model til supermarkeder, som desuden kan indeholde seks dåser for at skære ned på ventetiden for kunderne, og en model til hjemmet til at nedkøle champagne, vin, sodavand og øl.

Videoen nedenfor forklarer konceptet.

Website: www.enviro-cool.co.uk

Kilde: http://www.springwise.com/?s=enviro-cool&cat=13&country=&d=2012-09-15|2014-09-15&date_type=Last_2%20years