Forskere fra Stanford University har brugt “uhyggelige” insekter til at udvikle solceller med et skrøbeligt fotovoltaisk materiale

Solenergi er i høj efterspørgsel, da flere virksomheder og civile ser ud til at gå grønnere veje for at hjælpe både miljøet og deres bankkonti.

Forskere ved USAs Stanford University har studeret øjnene på insekter for at skabe de nyeste former for solceller. De har opdaget, at ved at pakke små solceller sammen kan bane vejen for en ny generation af avancerede fotovoltaik.

I en ny undersøgelse anvendte Stanford-teamet det insekt-inspirerede design for at beskytte et skrøbeligt fotovoltaisk materiale, der hedder perovskite. Det forringes når det udsættes for varme, fugt eller mekanisk belastning. De fleste solenheder, såsom tagpaneler, bruger et fladt design, men denne tilgang virker ikke så godt med perovskite solceller.

Ved hjælp af et insektøje som model skabte forskere en sammensat solcelle bestående af en stor bikube af perovskite mikroceller, hver indkapslet i en sekskantformet stillads kun 0,02 tommer bred. For at finde ud af om cellerne kunne modstå varmen på hustagene, eksponerede forskerne indkapslede perovskitceller til temperaturer på 85C og 85 procent relativ luftfugtighed i seks uger. På trods af disse ekstreme forhold fortsatte cellerne med at generere elektricitet ved relativt høje effektivitetsniveauer.

Hvor integreret tror du solenergi vil være i samfundet i de næste fem år?

Kilde: www.stanford.edu
Kontakt: www.stanford.edu/contact

Forfatter: Redaktionen på ecolove