Den svenske forhandler forpligter sig også til at opnå nulemission på hjemmeleverancer inden 2025

Ikea vil fjerne alt engangs plastik fra sit sortiment og restauranter inden 2020 som led i sin seneste bæredygtighedsplan.

Den svenske møbelhandler forpligtede sig til at designe alle sine produkter ved hjælp af “cirkulære principper” med det formål kun at bruge vedvarende energikilder samt genbrugsmaterialer.

Ikea er også forpligtet til at nå nulemission på sine hjemleverancer inden 2025 og sagde, at det ville udvide sit udbud af bolig sol udstyr til 29 lande fra fem i øjeblikket.

Selskabet sagde også, at det ville reducere det samlede klima aftryk af sit sortiment, med i gennemsnit 70 procent per produkt.

Flere vegetariske muligheder, herunder en vegansk hotdog, vil i fremtiden være tilgængelig i Ikea-butikkerne, sagde detailhandleren.

Virksomheden har arbejdet på innovationer, der gør det muligt for folk at mindske deres miljøpåvirkning, herunder en vandhane, der kan spare mere end 90 procent af det anvendte vand og tekstiler, som hjælper med at rense luften.

Lena Pripp-Kovac, Ikeas bæredygtighedschef sagde: “At virkelig blive cirkulær, betyder at møde folks ændrede livsstil, forlænge produktets og materialernes levetid og bruge ressourcerne på en smartere måde. For at bringe dette til virkelighed, vil vi designe alle produkter til at blive repurposed, repareret, genbrugt, videresolgt.”

Kilde: Ikea

Forfatter: Redaktionen på ecolove