Forskere har identificeret en kemisk forbindelse i hyldebær, der øjeblikkelig immobiliserer influenzavirus

Tidligere undersøgelser har allerede vist, at hyldebærekstrakt kan lette influenzasymptomer og forkorte ​​sygdommen med op til 50 procent, men en ny undersøgelse forklarer nøjagtigt, hvordan det gamle middel fungerer.

De unikke fytokemikalier, der findes i hyldebær, blokerer virussen for at komme ind i eller endda binde sig til vores sunde celler, når de tages forebyggende i influenzasæsonen.

Selv hvis influenzaen allerede har taget fat, forhindrer forbindelsen virussen i at replikere og fjerner symptomer inden for 48 timer.

Forskerne brugte kommercielt dyrket hyldebær, der blev omdannet til et juice-serum og som blev anvendt på celler før, under og efter at de var blevet inficeret med influenzavirus.

Resultatet var en “potent direkte antiviral virkning mod influenzavirus,” fortæller Dr. Golnoosh Torabian.

“Det hæmmer de tidlige stadier af en infektion ved at blokere centrale virale proteiner, der er ansvarlige for både den virale tilknytning og indtræden i værtscellerne.”

Ekstraktet var også effektivt til at bekæmpe virussen i senere infektionsstadier ved at stimulere inficerede celler til at frigive cytokiner – kemiske budbringere, som immunsystemet bruger til kommunikation mellem forskellige celletyper for at hjælpe med at koordinere en mere effektiv respons.

Kilde: www.returntonow.net www.sciencedirect.com www.nutritionreview.org

Forfatter: Redaktionen på ecolove