Mens et glas isvand kan lyde utroligt forfriskende, viser det sig at der er en række årsager til at drikke koldt vand kan være skadeligt, og varmt vand langt mere gavnligt

Koldt vand kan forstyrre en række sunde kropslige processer og faktisk skade din trivsel på følgende måder:

  • Koldt vand berøver dig næringsstoffer: Kropens naturlige temperatur er 37 grader. Når du drikker noget, der er meget koldt, skal din krop bruge en ublu mængde energi for at regulere din krops temperatur. Dette fratager en mængde energi, der er nødvendig for at fordøje mad og absorbere næringsstoffer.
  • Det kan øge risikoen for hovedpine: Ifølge en undersøgelse i 2001 var kvinder, der havde oplevet migræne i det sidste år, havde dobbelt så en chance for at opleve hovedpine ved indtagelse af koldt vand.

Her er nogle af de fantastiske sundhedsmæssige fordele ved at drikke varmt vand:

  • At drikke varmt eller lunkent vand har en beroligende virkning på musklerne i underlivet. Det kan give lindring fra menstruation og mavesmerter, såvel som muskelspasmer.
  • Ved at drikke en kop varmt vand som det første om morgenen, kickstarter du dit stofskifte. Varmt vand øger kropstemperaturen og øger den hastighed, hvormed dit stofskifte forbrænder kalorier.
  • At drikke varmt vand hjælper med at skylle affaldsstoffer ud af kroppen, der kan fremskynde aldring. Det forbedrer også hudens elasticitet ved hjælp af cellulær reparation.
  • Varmt vand er en vidunderlig naturlig behandling for forkølelse. Det kan naturligvis opløse slim og rense dine luftveje. Det hjælper ikke kun på en stoppet næse, men det lindrer også ømme hals symptomer.
  • Varmt vand kan hjælpe dig med at opretholde tarmbevægelsens regelmæssighed. Dehydrering er en hyppig årsag til tilbagevendende forstoppelse problemer. For ikke at nævne, at tarmens bevægelse sænkes, når den fyldes op. Varmt vand hjælper til med nedbrydningen af madrester og med at skylle dem gennem tarmene.
  • Ved at drikke varmt vand stiger temperaturen naturligt i kroppen. Når kropstemperaturen stiger, aktiverer den svedtendensprocessen, som skyller toksiner ud af kroppen gennem hudens porer. Den ekstra hydrering hjælper også nyrernes funktion til at skylle affaldsmateriale ud af kroppen sammen med toksiner.
  • Udøvere af kinesisk medicin mener, at drikke varmt vand, der ligner kroppens temperatur, opretholder balancen i kroppen.
  • At drikke varmt vand nedbryder fedt, der er til stede i kroppen og blodstrømmen. Varmen øger strømningen af blodcirkulationen og fremmer fjernelsen af toksiner. Den øgede cirkulation inducerer muskelafslapning, som kan reducere smerte.

Start din morgen med at indtage cirka 400 ml varmt vand, sammen med en frisk presset halv citron i. Citroner indeholder citronsyre, magnesium, bioflavonoider, vitamin C, pektin, calcium. De hjælper også med at nedsætte aktiviteten af frie radikaler og øge nedbrydningen af kropsfedt, også kendt som fedtvæv. Citroner er sure – men basedannende.

Kilde: www.ncbi.nlm.nih.gov

Forfatter: Redaktionen på ecolove