En ny opfindelse, hvor en miniature tracking enhed er udviklet af forskere skal kaste lys over, hvad der påvirker det faldende antal bier

Forskere fra Bangor University i Wales er ved at færdiggøre deres “rygsække” lavet til bier, og som skal fungerer som en sporingsenhed. Dette vil gøre det muligt for forskere at lære mere om hvor bierne indsamler nektar og hvad der kan påvirke deres bestand. Den lette enhed, der rækker langt vil blive drevet gennem biens egen elektriske energi, med en lille drone som følger dets opholdssteder og bevægelser.

Den næste fase af udviklingen af ​​sporingsenheden vil være at teste enhederne på bier i en poly tunnel, hvor økolog og mikrosystem ingeniører bag innovationen håber at kunne udføre denne test i de kommende måneder.

Eksisterende bi overvågningsudstyr er begrænset i deres evne på grund af vægt, rækkevidde og hvor lang tid deres strømkilde varer. Evnen til at spore insekter i deres bredt spændende foraging område vil være nyttig i en lang række relevante omstændigheder; neonicotinoider og andre insekticider, for eksempel påvirker bierernes navigationsevner og ved at sporer dem over lange afstande kan det hjælpe forskere med at finde ud af, hvordan insekticiderne påvirker deres orienteringssans.

Andre anvendelser til “rygsækkene” omfatter sporing af Asian hornet ( Japanske kæmpe hveps ) i Europa, som er en alvorlig trussel mod mange biarter, så de kan kontrolleres eller udryddes for at forhindre skade på bibestanden.

Det oprindelige projekt finansieres som et KESS-program (Knowledge Economy Skills Scholarships). Partnerskabsorganisationen er Bee Improvement and Bee Breeders Association (BIBBA), som er ivrige efter at finansiere forskning i honningbi-sporing i tempererede miljøer, for at identificere biernes foraging område under forskellige klimatiske og miljømæssige forhold.

Kilde: www.bangor.ac.uk
Kontakt: www.bangor.ac.uk/about/contacts

Forfatter: Redaktionen på ecolove