Der findes højde doser af CLA ( Conjugated Lonoleic Acid ), i oksekød fra kvæg fodret med græs. CLA er en syre som hjælper kroppen på flere punkter.

Denne aminosyre kan bruges til at opnå vægttab, ved at hjælpe kroppen med at tabe fedt, mens udholdenhed og musklerne styrkes. CLA er relateret til omega-6 fedtsyrerne, men kroppen kan ikke selv producere den, og derfor skal den indtages for at man kan få gavn af effekten.

Derudover kan CLA hjælpe din krop med at øge stofskiftet, booste dit immunforsvar samt holde kolesterolniveauet på et fornuftigt niveau. Sammen med en eventuel vægtreducering, er det sandsynligt at du kan reducere dit blodsukkerniveau, ved at spise mad der indeholder CLA i din daglige kost.

CLA kan også være med til at reducerer niveauet af leptin i blodbanerne, leptin er et hormon som man tror, har forbindelse med fedtniveauet i kroppen.

CLA findes primært i mejeriprodukter, dyre fedt, oksekød, lammekød, mælk og æg. Dog findes der større mængder af denne aminosyre i kvæg som er fodret med græs. Oksekød fra kvæg fodret med græs vil tilføre kroppen omkring 500-800 milligram per 100 gram.

Dette er cirka 2-3 gange over niveauet fra dyr som kun er fodret med kornprodukter. Den eneste måde man er sikret at kødet indeholder et højt niveau af CLA, er at spise økologisk oksekød. Her går kvæget på græs samt det smager bedre.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: sund-forskning.dk