Et hollandsk designstudio eksperimenterer med 3D-trykkerier fra en blanding af mykelsvampe og andre organiske affaldsprodukter

Hollandske designere Eric Klarenbeek og Maartje Dros har udviklet en bioplast fremstillet af alger, som de mener kunne erstatte syntetisk plast helt over tid.

Klarenbeek og Dros dyrker alger – vandplanter – som de tørrer og forarbejder til et materiale, der kan bruges til 3D-udskriftsobjekter.

alger
Alge produktion

Designerne mener, at algerpolymeren kan bruges til at producere alt fra shampooflasker til service eller skraldespande, og i sidste ende helt erstatter plast fremstillet af fossile brændstoffer som olie.

De er blandt en række af designere, der bruger alger til at skabe produkter, der er mere miljøvenlige end deres syntetiske modstykker, fra stoffarver og vandflasker til stole og endda hele facader.

Foruden alger har Klarenbeek og Dros skabt biopolymerer fra andre organiske råmaterialer som mycelium, kartoffelstivelse og kakaobønneskaller, som de bruger til 3D-printobjekter.

Designs fra alger
Designs fra alger

Studioets ultimative mål er at etablere et lokalt netværk af biopolymer 3D-printere, kaldet 3D Bageri.

“Vores idé er, at der i fremtiden vil være en butik på hvert gadehjørne, hvor man kan “bage” organiske råvarer, ligesom friskbrød, “siger Klarenbeek.

“Du behøver ikke at gå til fjerntliggende industriområder for at købe møbler og produkter fra multinationale kæder. 3D-udskrivning er den nye håndværks- og decentraliserede økonomi.”

Både Design Academy Eindhoven kandidater, Klarenbeek og Dros ‘forskning følges af Klarenbeeks arbejde med mycelium, der begyndte for seks år siden og førte til at han udviklede verdens første 3D-trykte stol med levende svamp.

 

Kilde: www.ericklarenbeek.com
Kontakt: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove