Hjemmelavet leverpostej

Hjemmelavet leverpostej er en delikatesse, der hører hjemme til enhver julefrokost. Imponer dine gæster med en hjemmelavet leverpostej.

Hjemmelavet leverpostej

 4 personer

 2 timer & 15 minutter

Ingredienser

  • 375 g kalvelever
  • 125 g spæk
  • 1 rødløg
  • 1.5 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 æble, skrællet
  • 2.5 dl mælk
  • 1 tsk salt & peber
  • 10 skiver bacon
  • Evt. frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Du kommer løg, hvidløg, ansjos, æg og alle krydderierne i foodprocessoren eller en blender og giver det en grundig omgang. Herefter skærer du leveren og spæk ud og kører det skiftevis igennem en kødhakker.
  2. Smelt smørret på en pande og tilsæt mel og rører det godt sammen, herefter tilsætter du mælken og rører godt til og lader det koge sammen i ca. 5 minutter,- tag det af varmen.
  3. Kom æblet i en minichopper. Når du har gjort det smider du det i massen sammen med din opbagning.
  4. Tilsæt salt og friskkværnet peber- gerne en del.
  5. Postejen skal bages i et vandbad ved 200 grader i en times tid – Skorpen må gerne blive lidt “brændt” alt efter smag og behag.
  6. Lad nu din leverpostej trække ca. 20-30 minutter inden servering.
JULEFROKOST OPSKRIFTER