Miljøvenlig transport til madvarer har længe været eftertragtet, det samme har lokale råvarer. De to ting har bogstaveligt talt fundet en mellemvej mellem Vermont og New York.

‘The Slow Food Movements’, som er et miljøvenligt alternativ til fastfood – bestående af lokale råvarer, har længe ønsket at kunne transportere lokale råvarer til storbyerne uden at forurene med transporten. 

Et nyt projekt kaldet ‘Vermont Sail Freight Projekt’ har fået genåbnet handelsvejene mellem Vermont og New York. Projektet går ud på, at de lokale landmænd sejler til New York med lokale og friske råvarer – uden brug af olie. 

Med Erik Andrus i spidsen til at designe og bygge båden, har han gjort det muligt at rejse fra Vermont til New York med vindkraft. Han påpeger at det ville være meget hurtigere på land, men at de kan have dobbel så meget mad med sig i båden, og at de alligevel ikke har behov for at det skal gå så stærkt. ‘Vi skal tilbage i tiden og nyde tid og mad af friske råvarer.’ – mener Erik Andrus.

I videoerne nedenfor viser Andrus handelsruten og prototypen, og den næste video hvordan det gik efter han fik bygget båden.

Website: www.vermontsailfreightproject.com

Kilde: http://www.springwise.com/historic-trade-route-re-opened-deliver-groceries-sailboat/?ref=access

Food for sail from Thomas Halaczinsky on Vimeo.

Kilde: www.springwise.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove