Et nyt bæredygtigt design af sneakers er lavet af en kombination af kork, naturgummi, genanvendte flasker og svampe

Vi har allerede set mange måder, hvor tøj er blevet mere etisk og miljøvenlig. Denne nye opfindelse af en ny slags vegansk læder har også stort potentiale for skabelsen af ​​tøj, der ikke kun er vegansk, men også miljøvenligt.

Dette læder er lavet af champignon mycelium, hvilket gør det mere bæredygtigt end de tilgængelige alternativer. Nat-2 har også brugt svamp i deres veganske læder design, kombineret med økologisk bomuld, ruskind lavet af genanvendte flasker, kork og gummi.

De innovative Sneakers blev udviklet af den tyske designer Sebastian Thies og designeren Nina Fabert. Fabert er designeren af ​​Zvnder, en linje af veganske lædervarer fremstillet af samme svamp, der anvendes i de cool sneakers. Denne ægte svamp, fomos fomentarius, er en parasit kendt som tinder svamp, der vokser på døde eller svage birk og bøgetræer.

Høstning af dette materiale er en besværlig proces, da det skal høstes i hånden, og derefter testes i et år. Historisk er materialet blevet brugt til at tænde ild, og det skal yderligere håndarbejdes i to år. Det færdige materiale er anti-septisk og antibakterielt ud over at det er bæredygtigt.

Denne svamp er dog kun et element i Nat-2s nye sneakers. De øvrige materialer er lige så bæredygtige som f.eks. økologisk bomuld og microfiber ruskind lavet af genanvendte PET-flasker. Disse Sneakers kan også prale af have ægte korksåle og ægte gummi ydersål. Alt i alt et produkt der er organisk og fri for kemi. Produktionen foregår på en lille italiensk familiedrevet virksomhed.

Denne kloge kombination af bæredygtige materialer og etisk fremstilling er, hvad der gør disse sneakers unikke. Hvordan ellers kunne sådanne bæredygtige designs anvendes på vores tøj? Hvordan ellers kan champignon læder indarbejdes i miljøvenlige produkter?

Kilde: nat-2.eu/nat-2-fungi-line
Kontakt: [email protected]

Kilde: Redaktionen på ecolove