En Engelsk skoproducent har sammen med den San Diego baseret virksomhed Bloom, høstet alger fra vandløb til brug i deres seneste kollektion

Skoproducent Vivobarefoot, har indledt samarbejdet med eco-virksomheden Bloom, som høster alger af samme navn (algal bloom ) ud af affaldsstrømme i USA og Asien, hvor for mange næringsstoffer i vandet ofte forårsager algeblomstrer.

Algal bloom
Algal bloom

Disse blomster dræber akvatiske dyr som fisk, hvilket betyder at der ikke må tilsættes gødninger for at dyrke algerne, og dens fjernelse hjælper rent faktisk miljøet.

Den høstede algenbiomasse afvandes og tørres, polymeriseres i pellets og kombineres derefter med andre forbindelser, for i sidste ende at danne et blødt bøjeligt skum. Afhængigt af formuleringen og den tilsigtede anvendelse udgør algerne fra 15-60 procent af det færdige produkt, hvilket siges at være af samme kvalitet som traditionelt petroleumafledt skum.

Hvert par Vivobarefoot sko hjælper med at recirkulere cirka 200 liter filtreret vand tilbage til naturlige levesteder, og forhindre at så meget som svarende til 40 balloner fulde af CO2 frigives til jordens atmosfære.

Kilde: www.vivobarefoot.com
Kontakt: www.vivobarefoot.com/us/customer-services/contact-us

Forfatter: Redaktionen på ecolove