Gucci dropper al pels i deres kollektioner fra 2018, meddeler modehusets administrerende direktør

Det Italienske modehus vil gå grønnere veje næste år, og samtidig har Gucci besluttet at  ryde deres eksisterende lagre, ved at bortauktioner deres resterende pelsprodukter. Pengene fra salget skal gå til bedre dyrevelfærd, bla. via Humane Society International og LAV.

Det var modehusets administrerende direktør, Marco Bizzarri, der onsdag annoncerede de nye tiltag under et foredrag på London College of Fashion.

Hermed bliver Gucci´s 2018 spring-summer kollektion helt pelsfri. Til dette tiltag udtaler Marco Bizzarri, “Dette skal vise vores engagement, når det kommer til at gøre bæredygtighed til en indbygget del af vores forretning”.

Allerede tilbage i 2015, da Gucci skulle finde en ny kreativ direktør, ønskede Bizzarri en person som ville lægge vægt på bæredygtighed.

“Da jeg skulle finde en ny kreativ chef, ville jeg finde en, der kan se vigtigheden af disse værdier. Det fornemmede jeg straks, at Alessandro Michele kunne”, sagde Bizzarri.

Med dette tiltag bliver Gucci en del af gruppen Fur Free Alliance (pelsfri alliance). Gruppen har mere end 40 medlemmer, som alle går ind for dyrevelfærd og promoverer alternativer til pels i modeindustrien.

Kitty Block, der er administrerende direktør for Humane Society International siger, at Gucci har taget en “medmenneskelig beslutning”.

“Når Gucci bliver pelsfri, er det en kæmpe game changer. Det kommer til at have en stor effekt i resten af modeverdenen, at dette gigantiske italienske modehus, dropper pels på grund af den grusomhed, der er forbundet med pels”, siger hun i en pressemeddelelse.

Gucci er et af verdens mest indflydelsesrige modehuse. Det blev grundlagt i 1921 i Firenze.

Kilde: AFP

Forfatter: Redaktionen på ecolove