I storbyer er der altid meget trafik og en stor del af trafikken består af taxaer, men nu er der kommet en ny smart taxa-ordning i Sydafrika.

I Sydafrika har de nu introduceret en ny form for taxa-ordning kaldet ‘Mellowcabs’. Den består af el-cykel-taxa’er, som er gratis! Taxa’erne er designet med annoncer og reklamer fra erhvervsfolk, så passagererne behøver ikke at betale noget. Derudover er de designet så passagererne bedre kan spotte dem i de fyldte gader, det er nemlig hvide eller gule. Farverne gør også erhversfolkene glade, fordi hvis taxa’erne er lette at spotte, så er deres reklamer det også.

Producenterne har tre mål med de nye taxa’er: At de skal være gratis og en effectiv form for offentlig transport, være eftertragtende reklameskilte for erhversfolk, og sidst men ikke mindst – skære ned på forureningen i storbyerne.

I hver taxa, kan der være to passagere og en chauffør. ‘Mellowcabs’ kører ca 120km hver dag og indeholder en tablet til at underholde passagererne under turen.

Eftersom taxa’en kører på el, er den en af de mest miljøvenlige transportmidler på vejene, og hvad der er endnu mere smart er, at de skaber de energi hver gang de bremser. Energien bliver ført op til passagererne som kan oplade sine smartphones eller andre elektroniske udstyr.

Website: www.mellowcabs.com

Kilde: http://www.springwise.com/?s=mellowcabs&cat=13&country=&d=2012-09-15|2014-09-15&date_type=Last_2%20years