Det nye EU-regulativ sidste år, har ændret på reglerne i Danmark for godkendelse af gmo-afgrøder.

I denne anledning afholdte miljøorganisationen NOAH en gmo-konference på Christiansborg den 27. september med overskriften: Er der stadig grund til forsigtighed?

Med et EU-regulativ sidste år fik medlemslandene nye regler for nationale godkendelser af gmo-afgrøder. I den anledning holder miljøorganisationen NOAH en gmo-konference i Landstingsalen på Christiansborg den 27. september og stiller spørgsmålet: Er der stadig grund til forsigtighed?

“Vi har inviteret danske og udenlandske forskere til at give en aktuel vurdering af de risici, der er knyttet til dyrkning af gmo-afgrøder, sprøjtning med ukrudtsmidler med indhold af glyphosat, samt risici for sundhed for dyr og mennesker”, skriver NOAH i en pressemeddelelse.

Med denne konferencen vil man kunne få et nyt perspektiv på hvorvidt den dokumentation, som industrien fremlægger for at få deres gmo-afgrøder godkendt, giver et tilstrækkeligt videnskabeligt grundlag for samfundets samlede risikovurdering af gmo-afgrøder.

Konferencen går også skridtet videre og undersøger, hvilke muligheder de allerede eksisterende forædlingsmetoder kan bidrage med i udviklingen af landbruget, når de kombineres med de muligheder der ligger i f.eks. det økologiske marked.

Stor forbrugerskepsis – hvad tænker detailhandlen?

Cirka 70 procent af EU´s forbrugere er skeptiske over for fødevarer, hvor der er anvendt GMO-afgrøder. Konferencen har derfor også deltagelse af Coop, som vil give et indblik i kædens politik på området og få deres vurdering af, hvor stor betydning gmo-fri fødevarer og produkter har for forbrugerne, samt i hvilken udstrækning årsagen til at vælge økologi skyldes et forbrugerønske om at få gmo-fri og pesticidfri produkter.

Program og tilmelding

Konferencen finder sted tirsdag den 27. september kl. 9.30 – 16.00. Deltagelse er gratis, mens forplejning hele dagen koster 100 kroner per person. Du kan se programmet for konferencen i detaljer og tilmelde dig her.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk