Virksomheden Angaza genbruger plastaffald fra gamle reklamekampagner og andre kilder for at skabe unikt modetilbehør, såsom punge og penalhuse, og ønsker yderligere at skabe flere grønne beskæftigelsesmuligheder for at øge den grønne bevidsthed.

Angaza ( swahili ord, der betyder ’at belyse’) var tænkt som en måde at øge bevidstheden om plastaffald, tilskynde lokale og industrier, til at overveje fordelene ved en grøn økonomi, samt demonstrere måder at bidrage på.

Medstifter Maria Mayanja begyndte ved at indsamle plastaffald fra reklameskilte, hvorfra hun begyndte sy et taske design der skulle bruges som en prototype. Sammen med medstifter Monica Umwari, og den lokal skrædder Felicien Mutabazi, producere Angaza nu en bred vifte af farvestrålende vinyl tilbehør, såsom sportstasker, laptop tasker, penalhuse, iPad etu, og mere.

Hvert produkt er et unikt resultat fra de områder plastikken stammer fra, herunder designs fra bestemte begivenheder eller reklamekampagner. Angaza har allerede ansat kvinder fra de lokale samfund, til at hjælpe med produktionen. De håber på at kunne fortsætte arbejdet i skolerne, for at uddanne den næste generation.

Angaza´s produkter kan købes fra sin online-butik, hvor andre virksomheder også donere materialer fra gamle kampagner eller deres plastaffald.

Kilde: Web: www.angazarwanda.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove