Nystartet australsk virksomhed har udviklet et system der giver folk mulighed for at bruge genanvendelige beholdere og returnere dem til de tilmeldte take-away steder.

Ideen om at lade forbrugerne returnere deres genanvendelige beholdere til deres fastfoodprodukter til en lang række forretninger vil kunne sænke forbruget af pizzaæsker, bakker, poser, skåle, bægre og bokse. For eksempel vil det at glemme din genanvendelige kop ikke længere betyde at du skal købe en ny. Den australske virksomhed Returnr’s forretningsmodel er også et eksempel på en ny tendens – bæredygtighed som en service – som vi sandsynligvis vil se mere af, når forbrugerne begynder at udskifte engangsemballage med genanvendelige alternativer.

Returnr har udviklet et bæredygtigt skema til erstatning af engangsemballage med genanvendeligt emballage. Virksomheden distribuerer sine vedvarende rustfrit stål skåle og kopper til deltagende restauranter og caféer, der derefter bruger emballagen til afhentningsbestillinger. Forbrugerne betaler et retur pant på 6 USD til Returnr, og efter at have spist returnerer de emballagen og får deres pant tilbage. Bliver de genanvendelige alternative ikke returneret kan forbrugerene bruge dem i deres husholdning.

Returnr genanvendelige beholder
Returnr genanvendelige beholder

Returnr blev grundlagt af Jamie Forsyth, en iværksætter der tidligere grundlagde KeepCup der sælger stilfulde genanvendelige kopper i kaffebarer. Forsyth mente at selvom en ejermodel for genanvendelige kaffekopper fungerede godt, ville den ikke fungere særlig godt for andre typer genanvendelige beholdere. Så i sin nye forretningsmodel udviklede han en måde, hvor forbrugeren simpelthen kunne beholde de genanvendelig beholdere, som de ikke fik returneret.

Nytten af ​​Returnr-systemet er at skåle, og kopper kan returneres til enhver deltagende restaurant eller café. Returnr-retterne kan bruges til levering af take-away, og er også tilgængelige når du bestiller fra nogle Deliveroo-forretninger i Melbourne. Forhandlere der bruger Returnr tager ansvar for rengøring og opbevaring af skåle og kopper, og betaler også virksomheden et lille pant gebyr. Gebyret er designet til at være lig med eller mindre end omkostningerne ved køb af engangsskåle og kopper.

Forsyth fortalte Smart Company at Returnr allerede har sparet miljøet for titusinder af engangsemballage. ”Vi har nået ud til et meget bredere netværk af virksomheder, og samtidig med et meget tungere produkt ,” sagde han. Han forestiller sig også at forbrugerne henter en kop kaffe om morgenen, og derefter bytter koppen til en genanvendelig skål ved frokosttid.

Kilde: www.returnr.org

Forfatter: Redaktionen på ecolove