Recycling virksomheden Japan Environmental Planning, arbejder sammen med Japan Airlines om at udvikle bioethanol fra bomuld, til brug for brændstof i 2030.

Japan Airlines, Tokyos Green Earth Institute og recycling virksomheden Japan Environmental Planning (Jeplan), har dannet et partnerskab for at udvikle bioethanol. Ved brug af Jeplan´s teknologi, bruges gammelt bomuldstøj, som nedbrydes gennem gæring for at frigive sukker, som er nødvendigt for at producerer brændslet.

Virksomheden arbejder allerede sammen med et omfattende netværk af forhandlere, som hjælper til med at indsamle genbrugs bomuld. Mængden af bomuld  er ikke helt nok til udviklingen af bioethanol, derfor planlægger virksomheden, at inkorporere andre typer af fibre og affald i processen, herunder papir for at øge produktionsmængden.

Jeplan er den første virksomhed som eksperimentere med udviklingen af brændstof fra bomuld, og de planlæger prøveflyvninger i 2020, ved hjælp af en kombination af den nye bioethanol og konventionel olie.

Hvis testen er vellykket, planlægger virksomhederne en kommerciel produktion i 2030.

Web: www.jeplan.co.jp

Forfatter: Redaktionen på ecolove