Et pilotprojekt i Holland har spurgt beboere om frivilligt at bytte deres parkeringskort på gaden i stedet for et grønt område

Et nyt projekt i Haag tilbyder beboere fri parkeringsplads i stedet for parkering på gaden. Det frigjorte gaderum er stadig til brug for beboere, omend med et andet formål. Borgere, der er villige til at opgive parkering på gaden, kan istedet bruge pladsen til lige hvad de vil.

Projektet bliver testet på seks gader i kommunens vestlige forstad Segbroek og løber i seks måneder. Særligt overraskende er at projektet er blevet mødt med voldsomme klager, selvom Holland har ry for grøn transport.

Projektets leder minder indbyggere om, at det er frivilligt. Projektets mål er at kritisk undersøge verdens afhængighed af biler samtidig med at man ansporer til brug af offentlig transport.

Nogle beboere har allerede fjernet deres biler og begyndt at gøre pladsen “grøn”. Andre, der støtter planen, er stadig i tænkeboks for, hvad de skal gøre med det ekstra “værelse” i nærheden af ​​deres hjem. På trods af den oprindelige modstand mod projektet mener arrangøren, at yderligere mange beboere i sidste ende vil deltage.

Forskning ser ud til at vise, at størstedelen af ​​biler rundt om i verden er parkeret mere end de bruges. Det er netop det, dette projekt håber at vise, samtidig med at byen bliver grønnere.

Mobil teknologi gør det muligt at udveksle transportdele rundt om i verden. Nye produkter og tjenester er levedygtige muligheder for langsigtede byboere, der er ivrige efter at skippe deres afhængighed af biler.

Kilde: www.denhaag.nl/da.htm
Kontakt: www.twitter.com/CityOfTheHague

Forfatter: Redaktionen på ecolove