Energineutrale flydende kontorbygninger kan blive en af fremtidens nye arbejdspladser – Det selvforsynende kontor bruger havvand til opvarmning samt afkøling, og er næsten udelukkende konstrueret af træ

I slutningen af 2020 vil Floating Office Rotterdam lægge bygning til Global Commission on Adaptation (GCA). Den tre-etagers store kontorbygning ligger i Rotterdams Rijnhaven-havn, og indeholder et levende tag, solenergi og selvforsynende varme- og kølesystemer. Store udhæng på alle sider skygger og afkøler bygningen, og den modulære trækonstruktion betyder at hele strukturen kan adskilles, flyttes og genopbygges et andet sted.

Konstruktionen vil tage mindre end et år at bygge, og er designet af Powerhouse Company arkitektfirma. Via et varmeudvekslingssystem opvarmer og afkøler havnen bygningen. Og for at hjælpe med at skabe stærke lokalforbindelser vil restauranten, terrassen og swimmingpoolen på stedet, være åben for offentligheden.

Under ledelse af den tidligere FN-generalsekretær Ban Ki-Moon, Bill Gates (medstifter af Bill og Melinda Gates Foundation) samt Kristalina Georgieva (administrerende direktør for Den Internationale Valutafond) er Kommissionens mål at forberede samfund på de forestående drastiske klimaændringer vi står overfor. Kontorerne vil blive liggende på stedet i fem til ti år, på hvilket tidspunkt de muligvis flyttes til et nyt sted eller genbruges til en anden organisations brug.

Flydende bygninger bliver i stigende grad en troværdig løsning på de fremtidige klimaforstyrrelser, hvor lige fra boliger, hoteller til kontorer og gårde alle prøver fremgangsmåden. Bæredygtighed er et centralt fokus inden for konstruktion og brug, ligesom evnen til at flytte og til sidst kunne genbruge bygningerne. Dette er et udviklingsområde som landene kunne samarbejde om, og samarbejde med lokale organisationer for ægte behovsbaserede applikationer og beskæftigelse.

Kilde: www.powerhouse-company.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove