ØKO+ et nyt koncept i Føtex, skal være med til at booste økologi i Danmark.
Økologien i Danmark er i fremdrift. Føtex oplever hvordan salget af øko-varer stiger markant, og det har fået Føtex til at tænke kreativt. De lancere derfor en helt unik abonnementsordning. Nemlig ØKO+.

Med den nye abonnementsordning som koster 20 kroner om ugen få minimum 20 procent i rabat på økologiske varer i føtex. Som abonnent bliver rabatten automatisk trukket, hver gang man betaler med sit betalingskort.

“Vi kan se, at kunderne virkelig går målrettet efter økologiske varer, især når vi har rabatter på dem. Derfor lancerer vi nu ØKO+, hvor alle altid får minimum 20 procent i rabat. Det giver kunderne friheden til at vælge økologiske varer, som altid kan købes til en rigtig god pris,” fortæller Thor Jørgensen, der er direktør i føtex.

For at gøre det nemt for kunderne, gælder abonnementsordningen alle ugens dage. Således slipper kunderne for at tænke over, hvor det er billigst at handle økologi.

ØKO+ er et unikt koncept, som, udover at give gode rabatter, skal sikre en fortsat positiv udvikling for økologien.

“Det er tydeligt for os, hvad danskerne prioriterer. Nemlig økologi. Og vi kan være med til at drive økologien frem ved at gøre det lettere og mere attraktivt for kunderne at vælge økologisk,” siger føtex direktøren, der samtidig pointerer, at ØKO+ er sat i verden for at gøre økologi endnu mere tilgængeligt for kunderne.

“ØKO+ er sikkert ikke for alle kunder. Men det er helt sikkert for de kunder, som i forvejen er flittige til at putte økologiske varer i kurven, og for dem, som hidtil har fravalgt økologi på grund af den ofte højere pris. ØKO+ er ganske sikkert for alle, der gerne vil meget mere økologi,” siger Thor Jørgensen.

Abonnementsordningen er nytænkning

En abonnementsordning, som tilmed koster penge, er hidtil uset for danske dagligvarekæder, og Thor Jørgensen, direktør i føtex, erkender, at det er med en vis spænding, at ØKO+ bliver lanceret.

“Det er et helt nyt koncept, som er meget atypisk i Danmark. Vi har spejdet til udlandet for at få inspiration. ØKO+ spiller på noget af det, vi allerede kender fra udenlandske abonnementsordninger, hvor man for et mindre beløb om måneden får adgang til nogle særlige fordele. Nu indfører vi som de første det i dagligvarehandlen,” siger Thor Jørgensen.

Fakta:

  • ØKO+ giver alle kunder minimum 20 procent i rabat på økologiske varer – bortset fra tøj og modermælkserstatning.
  • ØKO+ koster 20 kroner om ugen, 80 om måneden. Pengene trækkes automatisk hver måned.
  • Man bliver ØKO+ kunde på økoplus.føtex.dk. Her opretter man sig – og eventuelt sin samlever. Herefter fratrækkes rabatten helt automatisk, når man betaler med sit betalingskort.
  • Man kan altid og løbende se, hvad man sparer med ØKO+. På bonen kan man tydeligt se, hvad man har sparet på dine enkelte varer og ens samlede rabat med ØKO+. Og man kan også løbende følge med på økoplus.føtex.dk, hvor man også kan se en samlet oversigt over ens rabat. Så behøves man ikke løbe sine kvitteringer i gennem for at se, om ens rabat er tjent hjem.
  • Hvis man tilmelder sig ØKO+ senest den 6. november, får man den første måned til en krone.