Et universitetshold af forskere har fundet en ny måde at genanvende materialer ud af brugte bleer

En tredjedel af verdens engangsaffald er bleer, og de udgør et stort problem, fordi nebrydningstiden er på flere hundrede år.

En af de nuværende vigtigste bortskaffelsesmetoder er at begrave bleer på lossepladser, hvor det kan tage 400 år at nedbryde dem. Selv biologisk nedbrydelige bleer kan tage op til 50 år at nedbryde. En anden almindelig metode er at forbrænde affaldet. Dette har imidlertid også store miljøpåvirkninger, da affaldsforbrænding af bleer frembringer giftige stoffer.

Et team af forskere ved Chung Hua Universitet i Taiwan har fundet en løsning på ble bortskaffelse. Deres nye teknik bruger en nedbrydningsproces for at udtrække de materialer i bleen, der kan genbruges. Dette omfatter fyldet, polyethylen og natriumpolyacrylat.

Efter at have udtrukket de genanvendelige materialer, genbruges de til produkter, herunder papkasser og plastposer. Miljøfordelene ved deres nye teknik blev anerkendt af deres succesfulde sejr ved en produktkonkurrence i 2017 ledet af Environmental Protection Administration.

En af miljøfordelene ved genbrugsmetoden er, at genbrug af papirmasse hjælper med at redde træer. Derudover vil implementeringen af ​​denne nye teknik og reducering af brugen af ​​forbrændingsanlæg også reducere CO2-udledningen. For at udvikle deres design yderligere planlægger forskerne at skabe en større maskine. Den nye maskine vil kunne behandle og hente genbrugsmaterialer fra 10 tons bleer dagligt.

Kilde: www.chu.edu.
Kontakt: www.facebook.com/CHU1990