Brugbar elektronik som sports udstyr og smarte ure kan blive mere behagelige i brug ved hjælp af en grøn teekstrakt

Forskere i Indien har opfundet en lagerenhed ved hjælp af grøn teekstrakt. Enheden er fleksibel, kompakt og genopladelig og kan indsættes i bærbar elektronik inklusiv ure og sports udstyr.

Polyfenoler, som er et element fra grøn te, kan oplades hurtigt og aflades flere gange – ideel til en energilagringsenhed. De fleste batterier er fremstillet af slidstærke, hårde og stive materialer, så dette gennembrud kunne være starten på mere fleksible energienheder.

Teamet fra Indiens videnskabelige og industrielle forskningsråd (CSIR) tog en interessant tilgang. Forskerne fremstillede polymergeler i grøn teekstrakt, som infunderer gelen med polyphenoler.

Polyfenolerne omdannede en sølvnitratopløsning til en ensartet belægning af sølvnanopartikler. Tynde lag af ledende guld og poly (3,4-ethylendioxythiophen) blev derefter tilsat.

Det resulterede i en enhed, der demonstrerede strøm- og energitætheder på 2.715 watt pr. kilogram og 22 watt-timer pr. kilogram, nok til at betjene en pulsmåler, lysdioder eller et bluetooth-modul.

Forskere testede også enhedens holdbarhed og fandt ud af, at det fungerede godt, selv efter at være blevet komprimeret mere end 100 gange.

På samme måde som den batteridrevne bil, der blev bygget af hollandske studerende fra biokompositmaterialer, kunne opbygning af energi fra bæredygtige ingredienser blive stadig mere populære.

Det giver en bred vifte af globale sociale sager, herunder reduktion af affald, og yderligere muligheder som f.eks. at gøre bærbare enheder mere behagelige.

Kilde: www.csir.res.in
Kontakt: www.csir.res.in/contact-us

Forfatter: Redaktionen på ecolove