Et nyt offentligt rum bruger genbrugt plast til at bygge en flydende park i Rotterdam, mens designet også forhindrer mere plastaffald i at komme ud i havet

Kampen mod plastforureningen har aldrig været større, med opmærksomheden spredt via sociale medier og nyhedsmedier. I fortiden var mange mennesker uvidende om de konsekvenser, som deres engangsforbrug af plastik havde på miljøet og især hav og floder. Nu er offentligheden mere bevidst end nogensinde før.

Der er en øget efterspørgsel efter systemer og innovationer, der skal etableres for at genanvende plast og reducere behovet for det helt.

Nu har Recycled Park fået en ny måde at genanvende plast på ved at åbne en flydende park i Rotterdams havn. Landskabet viser potentialet for meget større flydende landskaber lavet med genbrugsprodukter i fremtiden. Derudover anvender organisationen enorme mængder affaldsspild i Rotterdams flod for at hente efterladt plast.

Recycled Park
Recycled Park

Parken er opbygget i en variation af sekskantede byggesten udtænkt af studerende på Rotterdam Universitet. Disse blokke er sekskantede, og er forbundet med en stang. Byggestenene er udsmykket med grønt for både en æstetisk, og naturdrevet indvirkning. Som følge heraf kan fisk, fugle og andre organismer bygge rede, og opdrætte langs den grønne strand.

Den flydende park bidrager til at grønne byen og forbedre økosystemet i Rotterdam havnen. Recycled Park håber at med udviklingen af disse byggesten, plastforureningen vil falde. Organisationen udforsker allerede alternative byggematerialer, der kan hjælpe endnu mere.

Kilde: www.recycledpark.com
Kontakt: www.recycledpark.com/contact

Forfatter: Redaktionen på ecolove