Farvestoffet vil kunne hjælpe med at finde skjult plastik, som har en meget negativ indvirkning på vandsmiljøet og dets indbyggere

Mikroplast har været et meget populært emne det seneste, som berømtheder og tv-shows, vælger at sætte fokus på. Forskere forudser, at kun en procent af plastaffaldet dumpet i havet er blevet fundet, men ny forskning fra University of Warwick kan have fundet en måde at finde de manglende 99 procent på.

Forskere har fundet ud af at bruge et fluorescerende farvestof der kan hjælpe med at identificere fragmenter af mikroplastik, helt ned til 20 mikrometer, hvilket kan sammenlignes med bredden af ​​et menneskehår. Farvestoffet binder plastpartikler, hvilket gør dem let synlige under et fluorescensmikroskop. Dette hjælper forskere med at skelne dem fra andre naturlige materialer og kvantificere deres tilstedeværelse.

Holdet testede deres metode på den engelske kyst, idet der blev taget prøver af havvand og ekstraherende mikroplastik, der var synlige for det menneskelige øje. De påførte derefter farvestoffet og fandt betydeligt mere plast inden for prøven end oprindeligt forudsagt. Forskerne fandt også, at de mikroplastiske stoffer, der blev fundet i prøverne, var overvejende polypropylen, som almindeligvis anvendes i emballage- og fødevarebeholdere. Dette er solidt bevis for, at forbrugsvaner har en direkte indvirkning på naturen.

Kilde: www.warwick.ac.uk
Kontakt: www.warwick.ac.uk/about/contact

Forfatter: Redaktionen på ecolove