Det økologiske spisemærke bliver udbredt til flere og flere steder i landet – nu er det også nået til forlystelsesparkerne. Fårup Sommerlands nyåbnede Skovens Økologiske Spisested har netop fået spisemærket i guld, som kun tildeles spisesteder, hvor 90-100 procent af maden er økologisk.

Planlægger du at tage familien med i Fårup Sommerland, er det fremover ikke nødvendigt at tage egne madpakker med for at få et økologisk måltid. Det nye spisested i forlystelsesparken, Skovens Økologiske Spisested, har netop fået det økologiske spisemærke i guld.

  • Rigtigt mange af de gæster, der besøger parken, efterspørger et sundere og bedre alternativ til burger og pomfritter. Vi ved samtidig, at mange børnefamilier efterspørger økologi, og vi er ikke i tvivl om, at den tendens er kommet for at blive, siger Ole Roed, Food and Beverage Manager i Fårup Sommerland. For at imødekomme efterspørgslen har parken derfor valgt at byde ind med et 100 procent økologisk spistested.

Det økologiske spisemærke i guld betyder, at maden og drikkevarerne er 90-100 procent økologiske. Men i Skovens Økologiske Spisested vil der udelukkende blive brugt økologiske varer. 100 procent økologi er nemlig lettest at arbejde med og lettest for kunderne at forstå, fortæller Ole Roed og tilføjer, at de hellere vil fjerne retter fra menuen, end at gå på kompromis med øko-procenten.

Skovens Økologiske Spisested tilbyder forskellige pastaretter og sandwich, som alt sammen, med undtagelse af den økologiske tomatsauce, bliver lavet fra bunden.

Der er nu 1651 spisesteder i landet med det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze. Du kan finde dem alle på www.oekologisk-spisemaerke.dk

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: Økologisk Landsforening