En klorfri offentlig bassin er åbnet, der bruger naturlige filtre bliver modtaget med stor begejstring

Byen Edmonton, Canada, har for nylig åbnet Canadas første helt naturlige offentlige badebassin. I stedet for at bruge hårde kemikalier som klor for at forblive alger-fri, filtreres bassinet ved hjælp af helt naturlige metoder. Borden Natural Pool er et af flere projekter, vi har set, der søger at bruge mere miljøvenlige materialer.

Borden bassin komplekset består af et børnebassin og et større badebassin med en skrånende adgang. Der er også tre separate bassiner, der fungere som filtrerings bassiner. De indeholder planter som blå vand iris, morgenfrue, marsh planter, vandliljer, blære og cattails for at hjælpe med at ilte, og filtrere vandet. Disse planter giver også et habitat til plankton, som spiser bakterier. Lag af granitsten filtrerer store partikler, mens en biofilm på toppen af klippen filtrerer mindre mikroorganismer.

Vedligeholdelsen af ​​badebassinerne er en delikat balancehandling. Der er forbud mod brug af solcreme eller shampoo, der indeholder fosfor, da dette kan dræbe planktonet. Alle brugere skal tage et varmtvandsbad, før de bruger bassinet. Det er ej heller tilladte at bære noget lavet af bomuld i bassinet.

Antallet af besøgende strækker sig fra maximum 400 adgangen til maximum 980 besøgende dagligt. Når vandtemperaturen stiger til 29 Celsius, bliver bassinerne lukket. På trods af disse begrænsninger havde bassinerne lange køer af mennesker, der ventede den første uge af åbningen. På grund af det antal tilladte begrænset gæster, blev mange afvist den første uge.

The Borden natural pool
The Borden natural pool

Der er en konkret tendens i at bruge bæredygtig energi og materialer i en række industrier, ikke mindst i turistsektoren. Siden 90’erne er økoturismen vokset med 20-34 procent hvert år, med den rate tredoblende i 2004. Vil Borden-bassinet opfordre andre byer til at bruge mere naturlige filtrerings metoder i deres bassiner for at tiltrække besøgende? ,

Kilde: www.edmonton.ca
Email: [email protected]