Hver en tanke bag Hotel Crown Plaza Copenhagen fortæller at hotellet er blevet bygget med hensyn til naturen og miljøet. Ved hjælp af solceller på facaden, et klimaanlæg baseret på grundvand, møbler af genbrugsmateriale, madrester bliver sendt til biogasanlæg og et lavere vandforbrug er opskriften bag hotellets bæredygtighed.

Crowne Plaza er EU Green Building certificeret som den første hotelbygning, hvor formålet er at forbedre energieffektiviteten. Derudover er hotellet også den første lavenergiklasse 2-bygning i Danmark, som gør at Ørestadshotellet har forpligtet sig til at bruge omkring 65% mindre bygningsenergi end lignende bygninger. Dette bliver målt på forskellige parametre herunder ventilation og opvarmning. Al strøm hos Crowne Plaza, udover det som produceres af deres eget 2.400 kvadratmeter store solcelle anlæg, bliver leveret af Vindmøller og hotellet er derfor CO2-neutralt.

Hotellet sørger også for at det ikke kun er bygningen som er bæredygtig. Hotellets gæster har som ekstra service, mulighed for at låne en elbil mod et mindre gebyr, bilerne bliver alle opladet med vindenergi i hotellets parkeringskælder. Værelserne er indrettet med møbler lavet af genbrugsmateriale samt toiletartiklerne er lavet af biologisk nedbrydelige materialer som vil blive opløst af sig selv i naturen på blot 3 måneder. Badeprodukterne er alle fri for allergifremkaldende stoffer samt parabener. Der bliver også stillet store miljøkrav til de leverandører som står for vask af linned og håndklæder.

I restauranten bliver der serveret økologisk mad med fokus på lokale råvarer, hvor grænsen for transport er 300 km.  Madrester bliver kværnet og ført ned i en stor beholder i hotellets kælder. Når beholderen er fyldt, bliver indholdet kørt til biogasanlægget Hashøj ved Slagelse. Madresterne bliver her omdannet til biogas og restaffaldet bliver brugt til landbrugsgødning. Hotel Crowne Plaza Copenhagen har dermed båret sig ad med at gøre bæredygtighed til en del af hotellets DNA.