Svend Brodersen fra Gram Slot i Sønderjylland drømmer om at få 100 procent økologisk landbrug i Danmark. Sådan en ændring vil skabe nye arbejdspladser og valutaindtægter.

Gram Slot er en af Danmarks største økologiske fødevarevirksomheder, og direktør Svend Brodersen håber at Danmark med tiden bliver fuldkommen økologisk – en idé som mange vil grine ad.

Siden Sanne og Svend Brodersen købte Gram Slot i 2007, har ægteparret skabt 70 nye arbejdspladser, samt omlagt landbruget til økologisk stordrift. I dag er 46 procent af aktieselskabet Gram Slot ejet af Rema 1000, og virksomheden har en årlig omsætning på næsten 70 millioner kroner. Gram Slot har nemlig satset på økologi, bæredygtighed, turisme og musikarrangementer, og det har vist sig at være en god idé.

Den 49-årige landmands vision er, at den globale efterspørgsel på økologisk mad vil kunne skabe nye arbejdspladser og sikre milliarder af kroner i ekstra valutaindtægter til Danmark – hvis altså alle danske landbrug bliver omlagt til økologi.

Svend Brodersen får ros af Økologisk Landsforening for sine høje ambitioner for udviklingen af landbruget, hjælp til de små økologiske fødevareproducenter og udvikling af turisme.

  • Han er visionær. Den slags folk er der behov for, siger direktør Paul Holmbeck.

Hvis Svend Brodersens drøm bliver til virkelighed, og Syd- og Sønderjylland formår at udnytte sit potentiale inden for økologi, bæredygtighed og turisme, kan der på 10 år skabes 10.000 nye jobs.

Målet for ejerne af Gram Slot er at omsætte for 100 millioner kroner i løbet af de næste 5 år.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: http://www.business.dk/foedevarer/han-vil-goere-danmark-100-procent-oekologisk