Forskere har udført den største kontrollerede undersøgelse endnu, af hvad effekten af ​​energidrikke har på hjertet og blodtrykket hos raske voksne

Mens det stadig er en relativt lille undersøgelse, er den nye forskning, der offentliggøres i Journal of the American Heart Association, stadig det største kontrollerede studie, hvor man ser på hvordan energidrikke påvirker hjertet.

Og for at skære lige i gennem, er her hvad forskerne fandt:

At drikke en energidrik over kort tid kan øge blodtrykket og risikoen for elektriske forstyrrelser i hjertet, som påvirker hjerterytmen.

I betragtning af at omkring 30 procent af de amerikanske teenagere mellem 12 og 17 år indtager drikkevarerne regelmæssigt – som har været forbundet med øgede hospitalsbesøg og død (!) – ser dette ud til at være ret relevante nyheder.

Undersøgelsen omfattede 34 raske deltagere i alderen fra 18 til 40 år. De drak enten 1 liter af en af ​​to kommercielle koffeinholdige energidrikke eller en placebo. De drak drikkevarerne jævnt i løbet af en time.

Energidrikkerne indeholdt mellem 304 og 320 milligram koffein pr. liter. Som reference forventes mindre end 400 milligram koffein ikke at fremkalde elektrokardiografiske ændringer – hvilket indikerer at andre ingredienser eller en kombination deraf er i spil. Andre ingredienser i undersøgelsens energidrikke inkluderede taurin, glucuronolacton og B-vitaminer.

Elektrokardiogrammer målte den elektriske aktivitet hos deltagernes hjerter, og blodtrykket blev også taget i begyndelsen, og derefter hvert 30. minut i fire timer efter at drikkevarerne var indtaget.

“Hos de deltagere, der indtog enten den ene eller den anden form for kommercielle koffeinholdige energidrikke, fandt forskerne, at QT-intervallet var 6 millisekunder eller 7,7 millisekunder højere på 4 timer sammenlignet med dem der indtog placebo drikkevare,” noterer American Heart Association. “QT-intervallet er en måling af den tid det tager ventrikler i hjertet (de nederste kamre) for at forberede sig til at generere et slag igen. Hvis dette tidsinterval er for kort eller for langt, kan det få hjertet til at slå unormalt. Den resulterende arytmi kan være livstruende,” Tilføjer American Heart Association.

De fandt også en statistisk signifikant stigning på 4 til 5 mm Hg i systolisk og diastolisk blodtryk, hos de deltager som indtog energidrikkene.

“Vi har fundet en sammenhæng mellem forbrug af energidrikke og ændringer i QT-intervaller og blodtryk, der ikke kan tilskrives koffein. Vi er nødt til at undersøge den særlige ingrediens eller kombination af ingredienser i forskellige typer energidrikke, der kan forklare de resultater, der ses i vores klinisk prøve “, siger leadforfatter Sachin A. Shah, Pharm.D., professor i apotekspraksis ved Stillehavsuniversitetet, Thomas J. Long School of Pharmacy and Health Sciences i Stockton, Californien.

Forfatterne bemærker, at disse resultater ikke tager højde for det faktum, at energidrikke ofte bruges i kombination med alkohol og / eller andre stoffer.

“Energidrikke er let tilgængelige og forbruges almindeligvis  af et stort antal teenagere og unge voksne, herunder universitetsstuderende. Forståelsen af hvordan disse drikkevarer påvirker hjertet er ekstremt vigtigt,” siger studieforfatteren Kate O’Dell, Pharm.D., professor i apotek og direktør for erfaringsprogrammer på Thomas J. Long School of Pharmacy and Health Sciences.

Se den fulde undersøgelse her: Effekt af højvolumen energidrik Forbrug på elektrokardiografiske og blodtryksparametre: En randomiseret prøve.

Forfatter: Redaktionen på ecolove