Se øjeblikket hvor en elefant, som er blevet skudt med en kugle fyldt med gift, bliver reddet af en gruppe dyrlæger som flyver rundt for at redde vilde dyr i nød.

Det var i Kenya at en elefant var ved at dø, fordi den blev ramt af krybskyttere som skød med forgiftende kugler. Heldighvis var der flyvende dyrlæger i området, som kunne nå at suge giften ud af elefanten inden den spredte sig.

Et skud af denne type medbringer en lang og smertefuld død, så det var kun godt at Dadiv Sheldrick Wildlife Trust og Kenya Wildlife Services helte nåede frem til elefanten i tide. Gruppen fjernede kuglen, rensede såret og fjernede giften inden den spredte sig.

Hvis det ikke havde været for dyrlæge-heltene i de vilde områder, havde det set endnu værre ud med jordens vilde dyreliv end det gør nu.

Elefanten ville dø uden dyrlægerne

Udover at fjerne giften fra elefanten, gav heltene den også smertestillende, på den måde kunne den komme sig endnu hurtigere uden at føle smerte efter kuglen som den havde haft i baglåret.

Rob Brandford, direktør hos David Sheldrick Wildlife Trust bekræfter at elefanten ville have været død, hvis det ikke havde været for den hurtige gruppe.

‘I dette tilfælde havde elefanten et stort og åbent sår på baglåret, og derfor var der brug for dyrlægerne for at sørge for at giften ikke spredte sig,’ forklarer Rob Brandford og fortsætter:

‘De elefanter som ikke bliver hjulpet i tide, lider en lang og smertefuld død af giften. Det kan tage timer, uger eller måneder før elefanten dør. Det er afhængig af hvor frisk giften er, hvor elefanten er blevet ramt og hvor dybt kuglen sidder,’ siger han.

Direktøreren forklarer at krybskyttere er et kæmpe problem i Afrika, og at de dræber dyrerne på mange forskellige måder.

Se videoen hvor elefanten bliver reddet af de flyvende dyrlæger.

Videoen er ikke for børn!

Kilde:

http://www.telegraph.co.uk/earth/wildlife/11142959/Ailing-elephant-shot-by-poachers-saved-by-helicopter-medics.html#disqus_thread