Dragetræer er nogle flotte og specielle træer, som har en rød saft inde i sig der minder om blod. Saften – eller blodet, kommer til synes når man fælder træet eller når man kommer ind bag ved barken. Den røde saft som ligner blod, kan hurtigt sammenlignes med en form for smerte, men i følge historien var saften kilder til magi, medicin og alkymi i gamle dage.

Hvis jeg var ansvarlig for at fremme turismen i Yemen, ville jeg bruge det indfødte dragetræ, drageblodstræ eller Socotra dragetræ som min maskot. Disse usædvanlige træer har udviklet sig i over millioner af år. Det latinske navn på det fredede drageblodstræ eller Socotra dragetræet er Dracaena Cinnabari, og er et indfødt træ på Yemens lille øgruppe på 4 øer i Det Indiske Ocean. Træet har sit navn efter den røde saft som det producerer, og som man kan se når man fælder eller skader det.

Træet har en isoleret historie

Træet er fredet og man anser den røde saft som træets blod hvis man gør skade på træet. Den røde saft menes at have et medicinsk formål. Den største ø i Yemens øgruppe hedder ligesom træet også Socotra og fordi træerne altid har været så isoleret på disse øer, findes de ikke mange steder i verdenen.

dragetræ

Træerne findes i nærområderne og på hovedelandet Yemen, hvor drageblodet er blevet brugt gennem hele historien som naturmedicin imod respiratoriske- og gastrointestinale problemer. Senere er den røde saft blevet brugt imod diarré, feber, dysenteri, sår i mund, hals, tarme og mave og bekæmpelse af virusser. 

Blodet blev brugt til magi, medicin og alkymi

Drageblodet er også kendt i historien inden for ritualer, magi og alkymi. Inden for heksekunsten kan det røde drageblod skabe magi til kreere beskyttelse, kærlighed og seksualitet.

Træets sjove form hjælper det med at overleve i tørre landskabe, fordi toppens skygge hjælper den med at overleve den varme sol.

drageblodstræ

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: http://www.divinecaroline.com/entertainment/tree-bleeds-red-sap-dragons-blood-tree