Selleri; den sprøde og vandholdige grøntsag, vi kun synes at være i stand til at spise som en snack og med dip, kan være den mest undervurderede fødevare i supermarkedet. Måske tænker du, at denne grøntsag bare er vand og fibre uden næringsværdi – Måske kan denne artikel ændre på din forestilling om selleri

Denne grøntsag er faktisk fyldt med betydelige mængder af vitaminer (A, B, C, K), calcium, magnesium og kalium. Men noget mere interessant er dets indhold af phytonutrients. Disse naturlige kemikalier bruges af planter til at holde insekter og skadelige solstråler væk, men virkningerne på mennesker er langt mere imponerende.

Phytonutrienter har antiinflammatoriske og antioxidante fordele, de kan forbedre immunsystemet og intracellulær kommunikation, og de kan reparere DNA-skader, der skyldes toksiner. Ifølge det amerikanske landbrugsministerium har phytonutrienter ved daglig indtagelse haft målbare resultater som en effektiv strategi til bekæmpelse af kræft og hjertesygdomme.

Disse langsigtede sundhedsmæssige fordele er imponerende. Men er der nogen kortsigtede fordele, der følger med at spise selleri? Nogle mennesker har oplevet følgende fordele efter at have inkluderet selleri i deres daglige kostvaner i kun en uge.

Vægttab:

Selleri er lavt i kalorier (en stængel er kun 10-15 kalorier), og dets fiberindhold på 1,6 gram kan stoppe uønsket mad cravings.

Højere niveauer af hydratisering:

Fordi selleri er 95 procent vand, er det en fantastisk måde at forhindre dehydrering, når du gør det til en hyppig snack dagen igennem.

Anti-inflammatorisk:

Hvis du er i fare for kardiovaskulær sygdom og kræft, kan tilsætning af selleri til din kost hjælpe dig med at forhindre kronisk inflammation (som er en tilstand, der er tæt forbundet med disse sygdomme).

Det kan stoppe halsbrand og mavesyre-reflux:

Selleri er blevet anbefalet som en løsning på disse symptomer på grund af dens lave surhed. Mens der skal flere undersøgelser til for at bekræfte virkningerne af selleri på halsbrand og mavesyre-reflux, er der flere personer, der har testet det, og opnået positive resultater.

Det forbedrer kolesterol og blodtryksniveauer:

En undersøgelse fra University of Chicago fandt ud af, at et naturligt kemikalie fundet i selleri, kaldet phthalid reducerede kolesteroltal med 7 procent og blodtryk med 18 procent.

Det forbedrer fordøjelsen:

Mennesker, der lider af maveproblemer og forstoppelse kender vigtigheden af at inkludere fibre i deres kost. Selleriets fiberindhold kan hjælpe med at holde dine tarmbevægelser sunde, blandt andet.

Det kan reducere risikoen for sygdomme relateret til maven:

Undersøgelser har vist, at antioxidanterne i selleri kan reducere mavesår og risikoen for gastritis.

Det kan være et afrodisiakum: 

Selleri indeholder et højt niveau af de mandlige feromoner, androstenon og androstenol. Nogle mennesker mener at ved at spise selleri, kan det øge niveauet af tiltrækningskraft hos de mænd, der spiser det.

Det kan holde dine øjne sunde:

Vitamin A, en af de vigtigste vitaminer, der findes i selleri, og er kendt som et vitamin, der er i stand til at beskytte hornhinden. Dette vitamin er også effektivt til behandling af tørre øjne.

Det har en beroligende effekt:

Magnesium i selleri er kendt for at have en afslappende virkning på nervesystemet. Faktisk sagde Hippocrates, faderen til moderne medicin, at selleri skulle bruges til at berolige nerverne og falde i søvn. Det har også været historisk brugt til behandling af lidelser relateret til nervesystemet.

Det kan regulere din krops PH-værdi:

På grund af dets lave surhedsgrad kan selleri hjælpe dig med at stabilisere PH-niveauerne i din krop og stoppe syre opbygning.

Beskytter mod myg:

Du har sikkert hørt din egen bedstemor prædike om selleri som myg middel. Undersøgelser har nu vist, at selleriolie ekstrakt kan gnides på huden, og fungerer effektivt som mygge middel.

Urinvejsinfektion behandling (UTI ):

Visse steder rundt om i verden er selleri en fælles og effektiv måde at behandle UTI’er på. Selleri har en vanddrivende effekt, så det hjælper dig med at udskille vand uden at miste for meget kalium.

Det kan øge mandlig fertilitet:

I kombination med E-vitamin har det vist sig, at selleri kan øge en mands sædceller. Aldosteron, det mandlige hormon, vi diskuterede tidligere, har afrodisiaksiske egenskaber, og skaber også et sundt miljø for sæd.

Nu da du ved, at selleri er mere end en snack fuld af vand og nogle fibre, så prøv at inkludere det i din daglige kost! Du kan muligvis allerede se resultater inden for bare en uge.

Selleri juice tips:

Hvis du vil helbrede og forbedre dit helbred hurtigt og effektivt, følg denne rutine:

* Hver morgen skal du drikke omkring 400 ml sellerijuice på tom mave. Sørg for, at det er frisk, almindelig økologisk sellerijuice uden andre ingredienser. Vent blot mindst 15 minutter efter at du har drukket din selleri juice før du indtager noget andet.

* Hvis du er følsom og 400 ml er for meget, start med en mindre mængde og arbejde dig op.

* Brug økologisk selleri, når det er muligt. Hvis du bruger konventionelle selleri, skal du sørge for at vaske det særligt godt inden du juicer.

* Hvis du finder smagen af  sellerijuice for stærk, kan du presse en agurk og / eller et æble med selleri. Dette er en fantastisk mulighed, så du får tilpasset smagen. Som du bliver vant til det, fortsæt med at øge forholdet mellem selleri; De største fordele kommer, når sellerijuice forbruges alene.

Kilde: www.organicfacts.net

Kilde: Medical Medium

Forfatter: Redaktionen på ecolove