Et hollandsk design firma har omdefineret måden at bygge på ved at skabe et hus, der ikke har brug for et fundament, der kan bygges på en dag, og er tre gange mere bæredygtige end et almindeligt hus.

Wikkelhouse, designet af Fiction Factory i Amsterdam, er bygget af 1,2 meter brede dele der sættes sammen. Hver sektion er lavet med buede kanter som form af at hus i 24 lag af pap, som er limet sammen. Sektionerne er derefter færdig med vandtæt, åndebar folie og dækket med et lag af træpaneler som ekstra beskyttelse.

Wikkelhouse forklarer på deres hjemeside “Det banebrydende bæredygtigt hus med sit smukke design og sin exceptionel konstruktiv styrke, hvor brugen af pap er det vigtigste byggemateriale”

Med den fleksible byggeprocessen, kan et hus variere i så mange størrelser som ønsket.

Wikkelhouse_configuration-ecolove.dkwikkelhauspap-ecolove.dk

Hver sektion af Wikkelhouse vejer kun 500 kilo. Det kan nemt tages fra hinanden og flyttes, når du ønsker at flytte eller lave om på udseendet. Du kan placere huset på stranden, i din baghave eller endda på toppen af en bygning.

Trods den lette konstruktion, er Wikkelhouse holdbar og har en levetid på minimum 50 år. Træets ydre lag er designet til at beskytte huset for alle typer af vejr. Pap lagene giver også maksimal isolering, så energiomkostningerne er lave.

Wikkelhouse er designet til at rumme et køkken, badeværelse og soveværelser, hvilket gør det fuldt funktionel. Kunderne kan selv vælge indvendige vægge og gulv design samt glaserede eller uigennemsigtige facader.

wikkelhousestue-ecolove.dk

Fiction Factory kan kun producerer 12 gange om året for at bibeholde en optimal kontrol, og hvert hus sælges for 25.000 euro eller omkring 187.000 Dkr. Virksomheden har i øjeblikket en venteliste.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: http://www.wikkelhouse.com/