Danmark har nu mere end 1500 spisesteder der har fået tildelt det økologiske spisemærke. Mærket fåes i enten bronze, sølv eller guld, alt efter hvor stor en andel der er økologisk.

FoodExpo åbner dørene i denne weekend, hvor Økologisk landsforening og Messecenter Herning har reserveret en hel hal på baggrund af den store interesse blandt andet fra de professionelle køkkener.

En stribe øko-spisemærker vil blive overrakt, når den store foodservice-messe, Foodexpo, løber af stablen i Messecenter Herning fra søndag til tirsdag.

Den store effekt af at landets professionelle køkkener køber flere økologiske råvare, betyder at flere danskere på deres arbejdspladser, på plejehjemmet og ikke mindst i landets børnehaver får serveret mad som er fri for rester af sprøjtegifte. Det vil i fremtiden være med til at sikre at vores grundvand forbliver rent og at dyrene har et godt liv med god plads og frisk luft, udtaler Per Kølster formand for Økologisk Landsforening.

Økologisk Landsforenings målsætning er at 6.000 spisesteder har det økologiske spisemærke i 2020.

Økologi fra land til by i ØKOhallen.

I den økologiske hal på Foodexpo kan man se og smage på et bredt udvalg af økologiske produkter, møde producenterne bag de økologiske råvarer og se en bid af øko-landbruget. Og i løbet af messens tre dage kan man på ØKOhallens hovedscenen bl.a. opleve en række shows med kendte personer fra den gastronomiske verden som Søren Ejlersen fra Aarstiderne, Nicolai Kirk kendt fra DR2-programmet ’Nak & Æd’ og Claus Holm fra TV2’s ’Go’ Appetit’.

Da økologi fylder så meget på danskernes tallerkner og i storkøkkenernes gryder, er det på rette tid at dedikere en hel hal til økologien på Foodexpo. Hallen vil være samlingspunkt for hele den økologiske branche og rumme alle vinkler på det økologiske måltid – fra land til by, siger Torben Blok, Foodservicechef i Økologisk Landsforening.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: http://okologi.dk/