En arkitekt har fået til opgave at designe en by i Kina for at fjerne forureningen; projektet vil blive gennemført indenfor de næste tre år.

Alle er enige om, at der skal gøres noget ved forureningen, og den generelle mening er jo hurtigere ordningerne implementeres, desto bedre vil det være for hele verden.

Kina – en af ​​de største forurenere – gennemfører nu en række foranstaltninger for at hjælpe, og har netop ansat den italienske arkitekt Stefano Boeri for at bygge en by i bjergområdet Guangxi i den sydlige del af Kina.

Boeri opnåede arkitektonisk berømmelse i 2014, da han skabte Bosco Vertical (Vertical Forest), de visuelt flotte tvillingboliger i Milano.

Byen kommer til at hedde Liuzhou Forest City, og byen kommer til at fungere som hjem for 30.000 mennesker, fuldt udviklet med kontorer, skoler, butikker, hospitaler samt hoteller. Hver bygning, gade og fortorv vil være helt dækket af planter og træer. Dette vil medvirke til at absorbere ca. 10.000 tons CO2-udledning og 57 tons forurenende stoffer hvert år, samt at producere omkring 900 tons ilt, når det er færdigt i 2020.

Liuzhou Forest City
Liuzhou Forest City

Byen vil indeholde 40.000 træer i alt, samt næsten en million planter fordelt over 100 plantearter. Byen vil også være fuldt bæredygtigt, da den vil bruge en geotermisk kilde til klimaanlæg og solpaneler på flertallet af tagene til at indsamle energi.

Er denne form for bysamfund fremtiden?

Kilde: www.stefanoboeriarchitetti.net
Kontakt: www.stefanoboeriarchitetti.net/en/contact

Forfatter: Redaktionen på ecolove