Forskellige sunde kostvaner kan lette symptomer på depression, og det virker endnu bedre for kvinder

Læger og forskere ved, at junkfood kost kan skade mental sundhed. Men tilsyneladende indtil nu, har der ikke været noget samlet bevis for, at spise sundere kan hjælpe. En ny undersøgelse ændrer dog dette!

Dr. Joseph Firth ved University of Manchester og en kolleger fandt, at “Eksisterende forskning ikke har været i stand til endelig at fastslå, om kostforbedring kunne gavne mental sundhed”. Så De gik i gang med at foretage en meta-undersøgelse om hypotesen om, at en sund kost påvirker symptomer på depression og angst.

En meta-undersøgelse tager data fra undersøgelser, der allerede er gennemført for at akkumulere en stor mængde beviser, som kan analyseres for at besvare nye spørgsmål. Dr. Firth og team fandt 16 egnede undersøgelser af diætindgreb, der rapporterer ændringer i symptomer på depression og / eller angst, hvor over 45.000 deltager er involveret.

Undersøgelsen viste, at forskellige typer af kostvaner – til vægttab, målrettet mod fedtreduktion eller fokuseret på næringsværdi (næringsdensitet) – alle viste fordele for at reducere symptomerne på depression. Dr. Firth forklarer:

“Dette er faktisk gode nyheder. Lignende virkninger fra enhver form for kostforbedring tyder på, at specifikke eller specialiserede kostvaner er unødvendige for det gennemsnitlige individ. I stedet er blot simple kost ændreringer lige gavnlige for mental sundhed. Især ved at spise mere næringsstof – måltider, der er højt i fiber og grøntsager, samtidig med at skære ned på fastfood og raffinerede sukker, ser ud til at være tilstrækkeligt for at undgå de potentielt negative psykologiske virkninger fra en “junk food” kost. ”

Generelt viste undersøgelsen ikke en reduktion i symptomerne på angst – men da en mindre del af ​​kvinderne blev evalueret, viste resultaterne, at kost kan være effektiv til at hjælpe kontrolangst blandt kvinder. Desuden er de depressionsrelaterede fordele mere signifikante for kvinder.

Undersøgelsen viser behovet for at evaluere brugen af ​​disse sunde og naturlige tilgange til mental velfærd, enten at erstatte eller støtte farmaceutiske og andre terapeutiske interventioner. Men indtil videnskaben om hvorfor en sund diæt korrelerer med mindre depression bliver mere tydelig, synes at spise sundere som et godt første skridt til at bekæmpe “mørket”.

Kilde: ovid.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove