Økologien er over os. Vi spiser mere økologisk mad og køber flere rene produkter. Økologien breder sig også mere i tøjindustrien, efter der er blevet gjort opmærksom på, hvor mange kemikalier tøj indeholder. Her er en liste til de 6 mest miljøvenlige butikker i New York, som du også kan bestille fra på nettet.

 

  • With & Wessel

247 Elizabeth St.
New York, NY 10012
(212) 929-9898
withandwessel.com

New York-parret Cathrine Wessel og Stian Tolnaes er innovatører, som drives af deres forkærlighed for mode og lyst til at skade miljøet mindst muligt. De er inspireret af norsk tøj, som de husker fra deres barndom, derfor producerer parret produkter af økologisk uld, som de siger, kan bruges hele året rundt. Tøjet skulle være så blødt, at man slet ikke kan mærke det på huden. Tøjet er naturligt, rart at have på, let og blødt, og det fås både til mænd og kvinder.

  • Teich

22 8th Ave.
New York, NY 10014
(212) 537-6630
www.teichdesign.com/

Hos Teich går de meget op i, at de produkter de sælger er lokale. I butikken videresælger de varer fra producenter, som sætter rene varer og økologi højere end kemi. Det gælder både smykker, håndtasker og legetøj til børn. I butikken kan man både købe tøj af økologiske materialer men også af genbrugsmaterialer. Du kan også købe flotte håndlavede smykker, som du kan være sikker på ikke bliver masse-produceret.

  • Kaight

83 Orchard St.
New York, NY 10002
(212) 680-5630
kaightshop.com

Med butikker i både Brooklyn og på Manhattan, sælger Kaight tøj fra nye designere, som brænder for økologisk mode. Dette er stedet, hvor man kan finde banebrydende silhuetter konstrueret af økologiske og bæredygtige tekstiler, vintage-smykker, håndtasker og nail-polish neglelak uden kemikalier.

  • Love, Adorned

269 Elizabeth St.
New York, NY 10012
(212) 431-5683
loveadorned.com

Denne butik besidder et livsstils-koncept, der byder på smykker og andre genstande fra messer og markeder. Butikken bugner af varer lavet af ruskind eller pyntet med fjer og halvædelsten. Sølv- og guldelskere vil både kunne finde armbånd, halskæder og øreringe som er miljøvenlige og helt unikke.

  • Rainbow Sandals

245 Elizabeth St.
New York, NY 10012
(212) 966-8858
rainbowsandals.com

Hvis du er den afslappende type, så er det dig som denne butik kalder på. Butikken indeholder støvler, sutsko og sandaler i miljøvenlig hamp og læder. Produkterne er håndlavet og af yderst god kvalitet. De behagelige sko findes både til mænd og kvinder.

  • Cloth

138 Fort Greene Place
Brooklyn, NY 11217
(718) 403-0223
clothclothing.com/

Denne butik i Brooklyn er langt mere jordnær end de fleste modebutikker. Personalet er meget venligt. Butikken indeholder ikke hundrede procent økologiske tekstiler, men ejerne læner sig ofte op af mere bæredygtige designere.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk