I 2012 købte danskerne økologi for €885 millioner i sammenligning med €881 millioner i 2011 (eksklusiv catering). Ifølge tal fra Danmarks Statistik, steg omsætningen inden for mad og catering med hele 16%.

I 2012 købte danskerne hele 10% mindre økologisk mælk i sammenligning med året forinden, det er en af grundene til at den økologiske omsætning kun steg 0,5% inden for detailhandlen. Dog skal det stadig siges at omkring 30% af mælk som bliver solgt i danske detailbutikker stadigvæk er økologisk, hvilket er langt højere end i andre europæiske lande. En anden grund til den lave stigning har en forbindelse med den nuværende økonomiske krise.

Økologiske fødevarer udgør 7,6 procent af alle fødevare som på nuværende tidspunkt bliver solgt i Danmark, hvilket gør os til verdens førende nation inden for økologiske fødevare. Bliver danskernes forbrug af økologi delt ud på hele Danmarks befolkning, jamen så udgør økologi omkring €160 per person om året, hvilket lægger Danmark ind på en 2. plads efter Schweiz.