Det dansk-franske mærke Baserange producere bæredygtig Easywear -kombineret med laid-back fransk elegance og skandinavisk enkelthed.

Grundlæggerne Blandine Legait og Marie-Louise Mogensen udtaler:

“Vi ønskede at bygge et brand med så lidt retouchering som muligt, både menneskeligt og produktion-wise. Hvad der inspirerede os mest, og stadig gør, er den tid vi lever i. De muligheder og udfordringer, vi mener er relevante for os, og forhåbentlig til andre også. Vi håber at vores undertøj og tøj støtte kvinder i, hvad de gerne vil føle eller gøre,”

Baserange er overbevist om at bæredygtige produkter ikke behøver være luksus varer, men omvendt betyder det heller ikke at tøjet er masseproduceret. De samarbejder kun med små, familiedrevne fabrikker.

“De er sådan en stor del af vores arbejde og deres engagement er afgørende. Vi arbejder med dem på grund af hvem de er og hvad de gør,” Forklare Legait og Mogensen, og fortsætter “De er en stor del af os, som arbejder hen imod mere bæredygtige måder og løsninger.”

baserange16-ecolove-kd

De fleste af mærkets stoffer er økologiske, de bruger ikke-giftige farvestoffer, og en stor del af Baserange kollektionen er også lavet af rå stof, der ikke er farvet. Designerne forsøge at sikre produktionen af deres tøj ikke er ødelæggene for miljøet.

“Vi lever i en verden i dag, der er så forurenet, og en stor del af det er på grund af produktionen. Så mange konflikter, krige og miljøkatastrofer er forbundet med at producere tøj. Dybest set, tror vi ikke, at verden har brug for en nummer to T-shirt. Selv om den er økologisk.”

Besøg Baserange her

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk